近期学术讲座
当前位置: 首页>>近期学术讲座>>正文
    西南交通大学陈龙泉教授学术讲座: Interfacial fluids at different length scales
    点击量: 录入时间:2017-05-11

应航天航空学院Marie-Jean Thoraval教授邀请,西南交通大学陈龙泉教授将来访我校并作学术报告。

报告人:陈龙泉教授

时间:2017年5月19日上午10:30

地点:航天航空学院教一楼第二会议室

报告题目:Interfacial fluids at different length scales

报告摘要:

Fluids at small length scales (e.g. from 10 nm to 1 mm) behave much differently from the bulk fluids as interfacial forces predominate other forces. Consequently, physical parameters such as interfacial tensions, surface charge, surface wettability and stiffness, are the key to influence the behavior of interfacial fluids. In this presentation, some phenomena of interfacial fluids at different length scales will be discussed.

报告人简介:

陈龙泉,2013年获德国达姆施塔特工业大学机械工程学系博士学位,2014年入选国家“青年千人计划”,现为西南交通大学力学与工程学院教授。主要从事界面流体、功能界面研究,发表学术论文20余篇。

上一条:机械结构强度与振动国家重点实验室学术论坛系列报告会2017-(3)

下一条:机械结构强度与振动国家重点实验室学术论坛系列报告会2017-(2)